Laboratorium

Het Haags Kunstogen Laboratorium is gevestigd in een oud winkelpand uit 1888 aan de Laan van Meerdervoort 150, de langste laan van Nederland. Dit gedeelte bevindt zich aan de rand van het Haagse Centrum in het Zeeheldenkwartier. Het is ongeveer 20 minuten lopen naar het Noordeinde, het Binnenhof en de winkels van de Haagse binnenstad. Maar ook het Gemeente museum, Fotomuseum, het Omniversum en Museon bevinden zich op loopafstand van ons Laboratorium.

De wachtkamer
Hieronder ziet u de wachtkamer. Hier heeft u door ons Zeeaquarium zicht op onze werkplekken. Er is koffie en thee en desgewenst (bijvoorbeeld bij slecht weer) kunt u hier gerust blijven wachten.
Het kantoor van de secretaresse, waar u met vragen terecht kunt, bevindt zich tussen de wachtkamer en het laboratorium gedeelte.

HKL-wachtkamer2

De behandelruimte
De eerste ruimte van het pand is de behandelruimte. Door de grote winkelruit komt veel noorderlicht naar binnen. Hierdoor kunnen we goed de kleur van de oogprotheses bepalen.

HKL-behandelkamer

Werkruimte
Achterin bevinden zich, in de uitbouw onder de grote lichtkoepels, de werkplekken van de ocularisten. Hier wordt de kunsthars op de juiste kleur gemengd, worden irissen geschilderd en de oogprothesen voorzien van adertjes en een mooi glanzende toplaag. Met behoud van nog enkele oude detail hebben we geprobeerd het Haags Kunstogen Laboratorium op een sfeervolle en moderne manier aan te passen. Wij hopen dat u zich tijdens een bezoek aan ons Laboratorium welkom voelt.

HKL-Lab

boven